Inicio > Actualidad > butifarrèndum: o com tergiversar les dades

butifarrèndum: o com tergiversar les dades

Ja s’ha acabat la votació, ja no és 13-D

Encara que sigui temptador, m’abstindré de comentar els resultats de les votacions populars portades a terme ahir a municipis catalans amb una ” alta proporció d’habitants independentistes”. No comentaré el fet que no siguin vinculants, la minsa participació tot i ser municipis abanderats amb la independència ni el fet que, a Castellbisbal, s’hagi fet campanya pel SI a l’institut, influenciant nois i noies políticament ignorants, per aconseguir un grapat de vots.

Aniré directament als fets:

Amb aquest preciós gràfic, la mirada es dirigeix directament a la part verda, als vots en SI: els vots bons. I en canvi, el posa  en vermell, els que estan equivocats, els vots negatius.

Mirant aquest gràfic de sectors dóna la sensació que la població de Castellbisbal ha votat en massa pel si. Això sembla, només hem de mirar les dades de forma objectiva:

només un 16,88% de la població va anar a votar

segons els organitzadors, si no s’arribava al 35 o 30% no seria èxit, per tant, ha estat un fracàs. Hem fet el ridícul, com a catalans i com a poble amb inciativa. Crec personalment que amb idees com aquesta, cada cop ens prendran menys seriosament, sobre tot perquè ni nosaltres mateixos ens creiem les nostres paraules.

En canvi, sorgeixen convocatòries alternatives, com aquesta del butifarrèndum

PERQUÈ ESTEM ORGANITZANT EL PRIMER BUTIFARRÈNDUM POPULAR?
1) Per poder demostrar al món que l’ésser humà vol gaudir de la vida amb pau, solidaritat i harmonia amb la natura. La vida està per a gaudir-la amb les coses veritablement importants. Bona teca, companyia amistosa, un marc natural, són coses que bé mereixen un diumenge.

2) Per promoure després la celebració de més reunions gastronòmiques. Havent finalitzat el primer apat, haurem de pensar en el proper. La directiva de l’Associació impulsarà la convocatòria d’un nou simpòsium universal gastronòmic amb caràcter festiu que haurà de ser promogut per la pròpia Associació si no hi ha un altre remei, però estarem encantats de que qualsevol altre faci la feina.

3) Per enfortir les xarxes socials gastronòmiques que hauran de d’afavorir moments de gresca i xirinola.

4). Per afavorir la participació popular a les activitats socials que es centren en allò veritablement important de la vida per sobre de neguits gratuïts i ridículs, però sobretot, quants més siguem, més riurem! Volem aconseguir la màxima participació popular en tots els aplecs gastronòmics que es portin a terme.

Aquests objectius van ser aprovats a l’Assemblea General de l’Associació Cultural Gastronòmica Butifarrèndum que es va celebrar el passat 12 de novembre de 2009 a la localitat de Barcelona. La Celebració del Butifarrènum es fonamenta en l’autoorganització dels amants de la bona cuina d’exquisits tiberis i la invitació a tothom que vulgui participar-hi. Per això, les xarxes socials gastronòmiques que es puguin constituir en el futur, seran la base social sobre la qual un altre faci la feina i podem els actuals convocants gaudir de la festa sense haver de treballar.

jim-sterne-mind-the-gap_29123A50 copia

Anuncios
Categorías:Actualidad Etiquetas: ,
  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: